....

....

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι δωρητές


Oι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι ολιγώρησαν και συνεχίζουν να ολιγωρούν ποντάροντας στους δωρητές 


Όσο περνούν οι μέρες, τόσο επιδεινώνεται η κατάσταση με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στον Βόλο και όχι μόνο. Πρόκειται για οχήματα που έχουν κλείσει τον κύκλο τους, ενώ τα περισσότερα από αυτά έχουν γράψει πάνω από 500 χιλιάδες χιλιόμετρα. Παρόλα αυτά παραμένουν σε λειτουργία καθώς δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις. Από χθες μάλιστα το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου καλύπτεται κατά την πρωινή και την απογευματινή βάρδια από μόλις δύο ασθενοφόρα, καθώς τα οκτώ υπόλοιπα έχουν υποστεί διαφορές μηχανικές βλάβες και παραμένουν ακινητοποιημένα στα συνεργεία. Η διαδικασία αποκατάστασης των βλαβών, εκτός από κοστοβόρα είναι και χρονοβόρα, και αυτό γιατί πρέπει να περάσουν τρεις ολόκληρες ημέρες ώστε να γίνει η σχετική προκήρυξη για την αποκατάσταση της κάθε μηχανικής βλάβης, ενώ στη συνέχεια ξεκινά ένας πραγματικός μαραθώνιος ώστε να βρεθούν τα κατάλληλα ανταλλακτικά. Και αυτό στην περίπτωση που βρεθούν ανταλλακτικά, γιατί για αρκετά από τα υπάρχοντα ασθενοφόρα δεν είναι πλέον δυνατή η εξεύρεση ανταλλακτικών λόγω παλαιότητας.

Αυτή την κατάσταση καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, που ζουν από πρώτο χέρι αυτή την τραγελαφική κατάσταση. Εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία εισπράττουν υποσχέσεις ότι θα ανανεωθεί ο στόλος των ασθενοφόρων, ωστόσο πότε οι διαγωνισμοί κηρύσσονται άγονοι λόγω δικαστικών διενέξεων των υποψήφιων αναδόχων, και πότε οι καθυστερήσεις στις σχετικές διαδικασίες είναι τόσο μεγάλες ώστε τη λύση έρχονται να δώσουν οι ιδιώτες με τις δωρεές τους. Όπως θα συμβεί σε λίγες εβδομάδες που αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη δωρεά από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» 143 ασθενοφόρων, εκ των οποίων δέκα θα δοθούν στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Στο μεταξύ, τρέχει η διαδικασία προμήθειας καινούργιων ασθενοφόρων μέσω του νέου ΕΣΠΑ, ωστόσο ο προγραμματισμός για την παράδοσή τους στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΕΚΑΒ δεν προβλέπεται να τελεσφορήσει πριν τα μέσα του 2018. Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν και οι δωρητές, οι οποίοι δίνουν σημαντικές «ανάσες» στις δημόσιες δομές με νευραλγική σημασία. Διαφορετικά, οι πολίτες θα έμεναν εκτεθειμένοι στις δυσλειτουργίες και τις παθογένειες του γραφειοκρατικού κρατικού μηχανισμού και του αναχρονιστικού δημόσιου συστήματος υγείας. Αυτό το καθεστώς έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα τα τελευταία χρόνια, όπου οι βλάβες των ασθενοφόρων ενώ αυτά βρίσκονται στον δρόμο και μεταφέρουν ασθενείς είναι σχεδόν καθημερινές, ενώ σε μερικές περιπτώσεις έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές, επειδή οι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι ολιγώρησαν και συνεχίζουν να ολιγωρούν ποντάροντας στους δωρητές.

πηγή : taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.