....

....

Λάρισα - Χωρίς ασθενοφόρα τις καθημερινές, τα παράλια «καλύπτονται» από το Κ.Υ. Αγιάς και τον σταθμό του ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό

ΜΟΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ - ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ- ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΠΙ 24ΩΡΟΥ ΒΑΣΕΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Μέχρι το μεσημέρι ο γιατρός στην παραλία…


Ένα λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη πρόσφατα μια γυναίκα στα παράλια του Δήμου Τεμπών ήταν αρκετό για να αναδείξει τις ανάγκες σε ιατρική κάλυψη των παραλίων, σε καθημερινή βάση και καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου. Το πρόγραμμα λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων ήταν γνωστό από τις αρχές του καλοκαιριού από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, ότι εικοσιτετράωρη κάλυψη θα υπήρχε μόνο τα Σαββατοκύριακα.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό όλα τα Περιφερειακά Ιατρεία των παραλίων λειτουργούν καθημερινά από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι. Μόνο τα Σαββατοκύριακα λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση. Τα έκτακτα περιστατικά μετά τις 2 το μεσημέρι αντιμετωπίζονται μόνο στα Κέντρα Υγείας, Αγιάς, Γόννων και Λιτοχώρου, όπου υπάρχει πάντα ιατρός, ακόμα και τις βραδινές ώρες, όπως διαβεβαιώνουν.
Το περιστατικό στα Μεσάγγαλα συνέβη στις 1:15 μετά τα μεσάνυχτα. Μία γυναίκα 52χρονών υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και από την πτώση της στο έδαφος προκλήθηκαν κακώσεις. Πέρα όμως από αυτό και σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο άνθρωπος που τη μετέφερε αναζητώντας ιατρική βοήθεια μέσα στη νύχτα, η αρτηριακή της πίεση είχε πέσει στο 4. Το Περιφερειακό Ιατρείο Μεσαγγάλων είχε «κατεβάσει ρολά» από τις 2 το μεσημέρι. «Το Κέντρο Υγείας Γόννων απέχει 20 χλμ. από τα Μεσάγγαλα, δεν μπορούσα να το διακινδυνεύσω γνωρίζαμε για έναν ιδιώτη ιατρό στους Νέους Πόρους που είναι πιο κοντά και απευθυνθήκαμε σε αυτόν», αναφέρει ο άντρας που μετάφερε την 52χρονη στον ιατρό για να προσθέσει «δεν είναι δυνατό μεσούσης της τουριστικής περιόδου και με τόσο κόσμο στα παράλια, με χιλιάδες μικρά παιδιά τα ιατρεία να κλείνουν το μεσημέρι. Εμείς είχαμε τον τρόπο να μετακινηθούμε, κάποιος άλλος όμως μπορεί να μην τον έχει».
ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ…
Στην υγειονομική κάλυψη δεν προβλέπεται ασθενοφόρο στα παράλια της καθημερινές αλλά μόνο τα Σαββατοκύριακα. Τα παράλια του Δήμου Αγιάς, καλύπτει με ασθενοφόρο το Κέντρο Υγείας Αγιάς και το ΕΚΑΒ τις καθημερινές, ενώ τα Σαββατοκύριακα βρίσκεται ασθενοφόρο και στο Περιφερειακό Ιατρείο της Σωτηρίτσας. Ανάλογη η κατάσταση και στα παράλια του Δήμου Τεμπών. Ασθενοφόρο δεν υπάρχει στο Περιφερειακό Ιατρείο Μεσαγγάλων και, αν παραστεί ανάγκη, τότε θα κληθεί και θα σπεύσει το ασθενοφόρο που βρίσκεται στον σταθμό του ΕΚΑΒ στον Ευαγγελισμό.
Σημειώνεται ότι τα ιατρεία στα παράλια θα λειτουργούν καθημερινά και με 24ωρη λειτουργία μόνο τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις 20 Αυγούστου, από εκεί και πέρα επανέρχονται στο κανονικό τους πρόγραμμα.
Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ
Συνέχεια στο θέμα για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα παράλια της Αγιάς, δίνει η βουλευτής Λάρισα του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά. Σε ανακοίνωσή της προσθέτει ότι «το τελικό αποτέλεσμα της κάλυψης των παραλίων της Αγιάς με ασθενοφόρα από το Κέντρο Υγείας Αγιάς, για το οποίο με πληροφόρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε ο ίδιος ο δήμαρχος Αγιάς, κ. Αντώνης Γκουντάρας, οφείλεται στη σκληρή δουλειά και συνέπεια της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Βάσως Αυγέρη, καθώς και στο ενδιαφέρον του Υπουργείου Υγείας και της Κεντρικής Διοίκησης του ΕΚΑΒ.
Εμείς σαν βουλευτές αφουγκραζόμαστε τα αιτήματα της κοινωνίας και προσπαθούμε να μεσολαβήσουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία για την επίλυσή τους. Αυτός είναι ο ρόλος μας, γι’ αυτό μας εξέλεξε ο κόσμος.
Εγώ δε προσωπικά δεν έχω καμία άλλη φιλοδοξία εκτός από αυτή. Γιατί, όπως έχω κατ' επανάληψη τονίσει, δεν πρόκειται να είμαι ξανά υποψήφια στον νομό μας, άρα δεν “μαζεύω ψήφους”. Μακριά από εμένα μία τέτοια λογική. Μακάρι να είμαι χρήσιμη όσο είμαι βουλευτής, βοηθώντας με τις μικρές μου δυνάμεις τον τόπο μας», καταλήγει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Λάρισας.
Ζωή Παρμάκη
πηγη : eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.