....

....

Τα «ιπτάμενα ασθενοφόρα» της Πολεμικής Αεροπορίας - Καθημερινές οι αεροδιακομιδές ασθενών


Τεράστια είναι η προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας στο κοινωνικό σύνολο, καθώς οι αεροδιακομιδές ασθενών από τα νησιά είναι καθημερινό φαινόμενο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο προχθές, 25 Ιουλίου, τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας παρείχαν το εξής έργο στον τομέα των αεροδιακομιδών ασθενών και τραυματιών από διάφορα σημεία της νησιωτικής Ελλάδας.
Σε μία μόνο μέρα, όπως αναφέρει η «Ελευθερία του Τύπου», ένα μεταφορικό αεροσκάφος της 354 Μοίρας μετέφερε από τη Ζάκυνθο έναν 76χρονο ασθενή στα Ιωάννινα και αργότερα, το ίδιο αεροσκάφος, με άλλη πτήση, έναν 82χρονο ασθενή από την Πάρο στην Ελευσίνα.
Επίσης, άλλο αεροσκάφος μετέφερε από τη Σάμο στην Ελευσίνα μια 5χρονη ασθενή. Ακόμα, ένα ελικόπτερο Super Puma της 384 Μοίρας μετέφερε από την Κάλυμνο στο Ηράκλειο, με μια πτήση, μια 77χρονη ασθενή και έναν 66χρονο
Υπενθυμίζεται ότι προ μηνών ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε εγκαινιάσει το νοσοκομείο Σαντορίνης. Τώρα, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα πτητικά μέσα της ΠΑ, που δεν έχουν και μεγάλες διαθεσιμότητες λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, με εξοντωτικούς ρυθμούς, σε ρόλους «ιπτάμενων ασθενοφόρων».
Σημειώνεται ότι στα παραπάνω στιοχεία δεν περιλαμβάνονται τα αντίστοιχα στοιχεία της Πολεμικής Αεροπορίας Στρατού, που εδώ και μερικούς μήνες έχει αποσπάσει σε μόνιμη βάση στη Σύρο ένα σύγχρονο μεταφορικό ελικόπτερο ΝΗ-90, ακριβώς για να κάνει αεροδιακομιδές στα νησιά του Αιγαίου.
πηγη : newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.