....

....

Άγγελος Τσιγκρής: «Πρέπει να χαθεί και άλλη ζωή στα Καλάβρυτα για να λυθεί το πρόβλημα με το ΕΚΑΒ;»


Με αφορμή τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στις διακομιδές μέσω ΕΚΑΒ στα Καλαλβρυτα και όλη την ορεινή Αχαΐα, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι σημαντικές ελλείψεις και τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στις διακομιδές μέσω ΕΚΑΒ στην ορεινή Αχαΐα, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός συνανθρώπου μας από το Μπόσι Καλαβρύτων, φέτος τον Μάιο, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου.
Τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων με την παρουσία του Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απάντηση για τη επίλυση του ζητήματος από το αρμόδιο Υπουργείο.
Οι κάτοικοι της ορεινής Αχαΐας είναι στο έλεος του Θεού εξαιτίας της αναλγησίας του κράτους και των φορέων του. Το πρόβλημα προέκυψε με την υπαγωγή των τεσσάρων οδηγών ασθενοφόρων του Νοσοκομείου Καλαβρύτων στο ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα βάρδιας σε κάθε ασθενοφόρο πρέπει να αποτελείται από δύο οδηγούς-διασώστες, με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνονται οι απαραίτητες βάρδιες (συμπληρώνονται οριακά 10 βάρδιες από τις απαιτούμενες 21 εβδομαδιαίως).
Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος μετακινήσεων-μεταθέσεων (ΣΥΝ5/25-05-2016 Δ.Σ. του ΕΚΑΒ) προβλέπεται η στελέχωση του Τομέα Καλαβρύτων με δυο διασώστες. Σημειώνεται ότι η δύναμη αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις διασώστες και για την 24ωρη συνεχόμενη επιχειρησιακή κάλυψη απαιτούνται τουλάχιστον έντεκα!
Πρέπει να εξαιρεθεί το Νοσοκομείο Καλαβρύτων από την υποχρεωτική στελέχωση των ασθενοφόρων με δύο οδηγούς, και να δοθεί η άδεια στους 4 οδηγούς να επανέλθουν υπό την καθοδήγηση του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, για να διευκολυνθούν σημαντικά οι βάρδιες που μένουν ακάλυπτες.
Το παράδοξο είναι ότι στην κατανομή των θέσεων στα Νοσοκομεία, προβλέπεται σε ολόκληρη την Αχαΐα μία (1) θέση και αυτή για το ΕΚΑΒ Πάτρας. Προφανώς δε σπουδαιολογείται το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή των Καλαβρύτων, μια περιοχή που το ίδιο το Υπουργείο Υγείας χαρακτηρίζει σε πρόσφατη Απόφαση ως «άγονη και προβληματική» και που ουσιαστικά έχει μείνει εδώ και μήνες χωρίς τους απαραίτητους οδηγούς για να καλύψουν τις ανάγκες της σε διακομιδή ασθενών.
Ο φορείς των Καλαβρύτων έχουν αναδείξει το πρόβλημα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας αδιαφορεί…»._
____________________
Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.
πηγη : thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.