....

....

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ για τις έξτρα βάρδιες



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 04-07-2017, Δημοσίευση: 04-07-2017
                                   
                                                                                                  Αθήνα 04-07-2017
                                                                                                                  Αρ. πρωτ 663       

                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε εκ νέου συνάντηση του Σωματείου με τη Διοίκηση για το θέμα των έξτρα καλοκαιρινών βαρδιών με τη θέση του Σωματείου να είναι σταθερή στη μία και μόνο βάρδια, όπως έγινε και πέρυσι.
Έγινε ξανά προσπάθεια ώστε να γίνει κατανοητό, ότι τα πληρώματα ασθενοφόρων και λόγω προγράμματος εργάζονται κατά μέσο όρο κάθε χρόνο πάνω από 10 ίσως και περισσότερες βάρδιες, ότι οι συνάδελφοι είναι καταπονημένοι από τις συνθήκες και τον όγκο εργασίας και αυτό επιβαρύνεται περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της ζέστης και της παλαιότητας των ασθενοφόρων και καλό θα είναι, ότι αφού είχαμε και επιπλέον ενίσχυση από πέρυσι σε προσωπικό, να παραμείνει αυτή η μία βάρδια και όχι να μπει και δεύτερη.
Όταν κλείνουν τομείς στην Αττική λόγω βλαβών των ασθενοφόρων και μειώνεται η δύναμη απολογείται κανείς στην κοινωνία ή τότε σφυρίζουμε αδιάφορα; ‘Όταν χαλάσει ένα ασθενοφόρο και δοθεί υποχρεωτικό ρεπό στο πλήρωμα, λόγω του ότι δεν υπάρχει εφεδρικό όχημα για να εργαστούν, εκεί ποιος έχει ευθύνη απέναντι στην Κοινωνία; Όταν υπάρχουν μετακινήσεις, αποσπάσεις, παρατάσεις αποσπάσεων με αποτέλεσμα την μείωση της δύναμης των πληρωμάτων, ποιος πρέπει να απολογηθεί προς την Κοινωνία ;
 Όπως η  πολιτική ηγεσία ψηφίζει και εφαρμόζει με "πόνο καρδιάς" τα μνημόνια, στα βήματά της και η διοίκηση του ΕΚΑΒ που ύστερα από τα δικαστήρια και τις απειλές συνεχίζει να "κατανοεί" την αυταπάρνηση και την υπευθυνότητα των συναδέλφων βάζοντάς τους κι άλλες έξτρα βάρδιες.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Θυμίζουμε πως η απόφαση πάρθηκε μονομερώς, κυριολεκτικά την ύστατη ώρα μιας και ο προγραμματισμός από το Γρ. Κίνησης ήταν ελλιπέστατος και με πρωτοφανή καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μην υπάρξει το χρονικό περιθώριο πρόκλησης Γενικής Συνέλευσης διότι ξεκινούσε η πρώτη περίοδος αδειών. Δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με μαθητευόμενους μάγους οι οποίοι δεν συμμερίζονται ούτε κάποιες φωνές λογικής που ακούγονται.
Τα χρονικά περιθώρια δεν μας επιτρέπουν περαιτέρω κινήσεις και δεν είμαστε σωματείο "τζάμπα επαναστατών". Ο Εκαβίτης ξέρει τι πρέπει να κάνει για τον ίδιο και την κοινωνία, περισσότερο από κάθε τυχάρπαστο περαστικό που σήμερα είναι και αύριο θα εξαφανιστεί από τον χώρο του ΕΚΑΒ.


                                                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας


Μαθιόπουλος Γεώργιος
Μπαρκονίκος Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.