....

....

Μιλτιάδης Μυλωνάς: Στα μέσα Ιούνη έρχεται το προσωπικό του ΕΚΑΒ Θάσου

Κώστας Φιλίδης - Άρχισαν χθες και θα συνεχιστούν μέχρι τα μέσα Ιούνη οι εργασίες του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ, που αφορούν στις μεταθέσεις προσωπικού σε διάφορες περιοχές της χώρας και, μεταξύ αυτών, στη Θάσο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Κόκκινο Καβάλας» ο αντιπρόεδρος της διοίκησης του ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς, «η διαδικασία στηρίζεται ακριβώς στην κάλυψη των αναγκών κάθε περιοχής και στον τρόπο που θα γίνει. Η Θάσος είναι μέσα στο πλάνο και μέχρι τα μέσα του Ιούνη θα καλυφθούν τα κενά του παραρτήματος, ώστε τόσο οι τουρίστες το καλοκαίρι, όσο και οι κάτοικοι τον χειμώνα να νοιώθουν ασφαλείς ως προς τη διακομιδή των ασθενών».
Όσον αφορά τις αντιδράσεις συνδικαλιστών που δεν επέτρεπαν στο παρελθόν τις συνεδριάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, απάντησε πως «πλέον χάθηκε ο ρόλος τους, διότι βασικός πυλώνας των συνδικαλιστών του ΕΚΑΒ ήταν οι μεταθέσεις και οι μετατάξεις, αφού, έχοντας ρόλο στο συγκεκριμένο κομμάτι, εισέπρατταν ψήφους.
Όπως εξήγησε, δεν γινόταν η επιλογή του προσωπικού βάσει των αναγκών κάθε περιοχής, αλλά βάσει «των αναγκών του προηγούμενου συστήματος, που κοιτούσε να καλύψει τους ψηφοφόρους και τους οπαδούς του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περιοχές υπερκαλυμμένες και άλλες που δεν είχαν το απαραίτητο προσωπικό. Υπήρχε ρουσφετολογικός μηχανισμός, ο οποίος, σε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΚΑΒ, φρόντιζε να λειτουργεί μ’ αυτόν τον τρόπο. Αυτό το σύστημα τελείωσε. Πλέον εξετάζονται όλες οι αιτήσεις ενδιαφερόμενων για μετάθεση σε μια περιοχή και η επιλογή γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια».
Κόντρα ρόλος
Μάλιστα, αναφερόμενος στην περίπτωση της Χαλκιδικής, είπε πως υπάρχει σημαντικός αριθμός εργαζομένων που μετατέθηκε στο παρελθόν στη Χαλκιδική και την επόμενη μέρα βρέθηκε να υπηρετεί στη Θεσσαλονίκη. «Κι αυτοί που φρόντισαν να κάνουν αυτές τις μετακινήσεις, είναι οι ίδιοι που φωνάζουν ότι η Χαλκιδική δεν έχει προσωπικό. Δημιουργούσαν ελλείψεις επί χρόνια, κι όταν ήρθε το καινούργιο, του φόρτωσαν αυτές τις ελλείψεις και ασκούν και κριτική γιατί δεν λύσαμε αυτά τα προβλήματα από… χθες. Αλήθεια, τα προβλήματα της Θάσου πότε τα ανακάλυψαν; Από πότε έχει τουρισμό και Κέντρο Υγείας η Θάσος; Από πέρσι; Δεν θα έπρεπε να έχουν λυθεί τα προβλήματα του νησιού προ πολλού; Όταν τα λύνεις, σου λένε ότι κάνεις ρουσφέτια, κι όταν θέλεις να τα κάνεις με νόμιμο τρόπο σου λένε ότι καθυστερείς».
Ήταν έτοιμο προς πώληση μέσω ΤΑΙΠΕΔ
Ο κ. Μυλωνάς, όμως, αποκάλυψε και τις μεθοδεύσεις απαξίωσης του ΕΚΑΒ και προώθησής του σε χέρια ιδιωτών, λέγοντας πως το ΕΚΑΒ κινδύνεψε να ιδιωτικοποιηθεί, λόγω του ύψους των χρεών που δημιούργησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. Επίσης, γνωστοποίησε ότι και να ήθελε κάποιος να πληρώσει για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, δεν υπήρχε κωδικός για να εισπραχθούν τα χρήματα! Συγκεκριμένα, αναφερόμενος σε δύο θετικές παρεμβάσεις της σημερινής διοίκησης του ΕΚΑΒ, οι οποίες βρήκαν αντιμέτωπους τους συνδικαλιστές, είπε πως «ήταν ένας χρεοκοπημένος οργανισμός, με χρέη περισσότερα από 100 εκ. ευρώ. Όταν ένας οργανισμός έχει χρέη άνω των 100 εκ. ευρώ, αυτομάτως περνά στο ΤΑΙΠΕΔ και στη συνέχεια πωλείται σε ιδιώτες. Το Υπουργείο φρόντισε να περάσει νόμο, που προβλέπει ότι το ΕΚΑΒ θα παίρνει το 0,86% από κάθε συνταγή του ΕΟΠΥΥ, για να μπορεί να χρηματοδοτείται, ώστε και να μπορεί να πληρώνει τα χρέη και να έχει δικό του προϋπολογισμό εξόδων. Την ημέρα της ψήφισης του νόμου, οι συνδικαλιστές περικύκλωσαν τη Βουλή και κατέλαβαν τα γραφεία μας, ισχυριζόμενοι ότι ιδιωτικοποιούμε τον ΕΚΑΒ. Η παραπληροφόρηση στο έπακρο. Πλέον, το χρέος έχει ρυθμιστεί κι έχει αρχίσει η αποπληρωμή του».
Το δεύτερο ήταν ότι το ΕΚΑΒ δεν διέθετε κωδικό εισπράξεων. Δηλαδή, γινόταν ένα τροχαίο ατύχημα με έναν αλλοδαπό τραυματία και το ΕΚΑΒ του παρείχε τις υπηρεσίες του. Όταν ερχόταν η ασφαλιστική εταιρεία του τραυματία για να πληρώσει τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, δεν μπορούσε να γίνει είσπραξη του ποσού διότι δεν υπήρχε ανάλογος κωδικός. «Οι μόνοι που αντιστάθηκαν στις προσπάθειές μας ήταν συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ και του σωματείου του ΕΚΑΒ στην Αθήνα, κάνοντας σόου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες».
Δεν θα αφήσουμε φτωχό να πληρώσει ασθενοφόρο
Ασκώντας κριτική στα μέσα ενημέρωσης, είπε ότι μεταξύ των όσων έγιναν από τη σημερινή διοίκηση, αλλά δεν προβλήθηκαν ήταν και η δημιουργία βάσης ελικοπτέρων στη Σύρο και, όπως δήλωσε, προγραμματίζεται άλλη μια σε νησί του Ιονίου Πελάγους. Επίσης, προωθήθηκε νέος στόλος ασθενοφόρων σε πολλές περιφέρειες.
Τέλος, δήλωσε ότι «εμάς, μας ενδιαφέρει το ΕΚΑΒ να αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια τα προβλήματα των πολιτών σε όλες τις περιοχές της χώρας. Όπως μπορεί ο πολίτης που κατοικεί στο κέντρο μιας πόλης να μεταφερθεί γρήγορα σε νοσηλευτική μονάδα, έτσι να μπορεί κι ο κάτοικος ενός απομακρυσμένου χωριού. Από το 2011 έως το 2016 συνταξιοδοτήθηκαν περί τα 600 άτομα, αφήνοντας μεγάλα κενά στη λειτουργία του ΕΚΑΒ. Τα τελευταία ασθενοφόρα είχαν αγοραστεί το 2003. Υπάρχουν προβλήματα εγκατάλειψης του οργανισμού, που προσπαθούμε να μειώσουμε.
Η Νέα Δημοκρατία λέει ότι θέλετε δεν θέλετε θα συνεργαστείτε με ιδιώτες. Εμείς δεν το κάνουμε. Δεν θα αφήσουμε τον φτωχό να πληρώσει ασθενοφόρο».
Ακολουθεί η συνέντευξη του Μιλτιάδη Μυλωνά στην εκπομπή «Καβάλα στο Κόκκινο»:


πηγη : kokkinokavalas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.