....

....

Μεσολόγγι: Χάλασε κι άλλο ασθενοφόρο – Με ένα και μοναδικό εξυπηρετείται το νοσοκομείο Μεσολογγίου!


Με ένα ασθενοφόρο έμεινε πάλι το νοσοκομείο Μεσολογγίου αφού το δεύτερο που είχε στη διάθεσή του έπαθε βλάβη και μεταφέρθηκε στο συνεργείο.
Να υπενθυμίσουμε ότι το νοσοκομείο Μεσολογγίου είχε τρία ασθενοφόρα, εκ των οποίων το ένα είχε πάθει βλάβη πριν από αρκετό καιρό και βρίσκεται σε συνεργείο στο Αγρίνιο εδώ και σχεδόν τρεις μήνες. Έτσι έμεινε με δυο, από τα οποία, όπως προαναφέρθηκε, πριν από λίγες ημέρες χάλασε και το άλλο.
Το συνεργείο της αντιπροσωπείας στην Πάτρα όμως είχε πολλά άλλα ασθενοφόρα να επισκευάσει και έτσι αυτό του Μεσολογγίου περιμένει τη σειρά του. Η κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ Μεσολογγίου είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, αφού δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Επειδή το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που λειτουργεί πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή για επείγοντα περιστατικά, δεν μπορεί να μεταφέρει τους ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο και έτσι αυτοί παραμένουν στο νοσοκομείο μέχρι να υπάρξει δυνατότητα να καλυφθεί το κενό από ασθενοφόρο του Αγρινίου.
Πολλές φορές οι διασώστες με δική τους ευθύνη μεταφέρουν τους ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο στις κοντινές αποστάσεις εντός πόλεως Μεσολογγίου.
Τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας, αφού δέχονται ασθενοφόρα από όλη την περιοχή ευθύνης της 6ης ΥΠΕ και έτσι βάζουν σειρά προτεραιότητας. Αυτή τη στιγμή προηγούνται ασθενοφόρα από Πάτρα, Ζάκυνθο κλπ., και έτσι το Μεσολόγγι υποχρεωτικά περιμένει να έρθει η σειρά του. Ως τότε όμως ο κίνδυνος να συμβούν δυο επείγοντα περιστατικά ταυτόχρονα παραμένει, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν και τα δυο άμεσα στο νοσοκομείο.
Τα πληρώματα κάνουν το σταυρό τους πλέον να μην πάθει βλάβη και αυτό που απέμεινε γιατί τότε το νοσοκομείο θα μείνει ακάλυπτο.
aixminews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.