....

....

Τεράστια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ!


Για τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του ΕΚΑΒ στο νησί της Ρόδου ενημερώθηκε από το νεοεκλεγέν προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, κ. Θωμάς Σωτρίλλης.
Χθες το πρωί συγκεκριμένα ο κ. Σωτρίλλης υποδέχθηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο του εργασιακού σωματείου ΕΚΑΒ-Ρόδου κ. Νικόλαο Τσιώρα, τον γενικό γραμματέα Αντώνιο Αντωνάκη και τον ταμία Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο.

Σύμφωνα με τον κ. Νικόλαο Τσιώρα, οι ελλείψεις προσωπικού έφτασαν σε σημείο ώστε να μπορούν να λειτουργούν μόλις 3,5 ασθενοφόρα ανά βάρδια για όλο το νησί ενώ απαιτούνται πέντε. Όπως εξήγησε ο κ. Τσιώρας, στο ΕΚΑΒ απασχολούνται συνολικά 45 άτομα. Το τμήμα αεροδιακομιδών μόνο απασχολεί 4 άτομα, άλλα τόσα απασχολούνται στο τηλεφωνικό κέντρο, ενώ κάποια άλλα λείπουν με άδειες μακράς διαρκείας. Συνεπώς 34 άτομα μένουν για να καλύψουν τους τρεις τομείς που υπάρχουν στη Ρόδο, τη στιγμή που θα χρειαζόταν τουλάχιστον άλλα 20 για να λειτουργούν τα πέντε ασθενοφόρα που απαιτούνται ανά βάρδια. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανταποκριθούμε στις υπάρχουσες ανάγκες. Από ένα σημείο και έπειτα, λόγω και της αναμενόμενης μεγάλης αύξησης των τουριστικών αφίξεων, θα είναι φύσει αδύνατο να προλαβαίνουμε, να είμαστε παντού», είπε ο κ. Τσιώρας μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Όπως έγινε γνωστό, το ΕΚΑΒ Ρόδου ενισχύθηκε πέρυσι με 9 άτομα μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ το 2015 είχε ενισχύσεις από προσωπικό που μετακόμισε από άλλες πόλεις της Ελλάδας για να κάνει διακοπές στη Ρόδο και να καλύψει παράλληλα τα κενά που υπήρχαν. Φέτος ωστόσο δεν έχει απευθυνθεί τέτοια πρόσκληση προς τους λοιπούς τομείς του ΕΚΑΒ, ενώ στο κείμενο της πρόσκλησης περιλαμβάνονται τα νησιά της Κω και της Καλύμνου. Ένα άλλο θέμα που τέθηκε στον κ. Σωτρίλλη είναι η παραχώρηση και λειτουργία του νέου κτηρίου στο ΕΚΑΒ, διαδικασία που εκκρεμεί εδώ και επτά χρόνια.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Σωτρίλλης γνωρίζοντας καλά τα θέματα που του τέθηκαν, δεσμεύθηκε να επιληφθεί, ώστε αρχικά να διαπιστωθεί για ποιο λόγο δεν προσεκλήθη προσωπικό ση Ρόδο για την κάλυψη των αναγκών κατά τη  θερινή περίοδο. Επίσης, φρόντισε αμέσως να ενημερωθεί για το κτήριο του ΕΚΑΒ.

Για τη συνάντηση με το προεδρείο του ΕΚΑΒ ο κ. Σωτρίλλης δήλωσε: «Δέχθηκα τη νεοεκλεγείσα διοίκηση του ΕΚΑΒ. Συζητήσαμε τα προβλήματα που εστιάζονται στις ελλείψεις προσωπικού. Παλαιότερα το ΕΚΑΒ ενισχυόταν από προσωπικό που ερχόταν από άλλες περιοχές της Ελλάδας για ένα τρίμηνο για να βοηθήσει κατά τη θερινή περίοδο και να κάνει παράλληλα τις διακοπές του εδώ. Φέτος στην πρόσκληση που απευθύνθηκε προς το προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν περιλαμβανόταν η Ρόδος αλλά μόνο η Κως και η Κάλυμνος από τα Δωδεκάνησα. Θα εξετάσω το θέμα μήπως η παράλειψη έγινε εκ παραδρομής.

Αναφορικά με το κτηριακό θέμα που μου τέθηκε, δεν ξέρω κατά πόσο έχει παραδοθεί από τον κατασκευαστή το έργο. Υπάρχει όμως ένα σοβαρό πρόβλημα με τον ΟΤΕ, καθώς ο σύλλογος ζητάει επέκταση του δικτύου. Έγιναν οι κατάλληλοι σχεδιασμοί από πολιτικό μηχανικό του ΕΚΑΒ που εστάλησαν στον ΟΤΕ. Η Περιφέρεια θα αναλάβει το κόστος για το έργο. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να λειτουργήσει αυτό το κτήριο».
Το Νοσοκομείο 
της Καρπάθου
Σε ένα χρόνο από σήμερα πρόκειται να λειτουργήσει πιθανότατα το νοσοκομείο Καρπάθου σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας-Πρόνοιας κ. Σωτρίλλη. Ο αντιπεριφερειάρχης ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα στην Κάρπαθο δήλωσε:

«Βρέθηκα στην Κάρπαθο στις 23 Μαΐου για το Μνημόσυνο του Κώστα Ηλιάκη, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη. Εκεί ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και ο υφυπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης.

Επισκεφτήκαμε το νέο νοσοκομείο που χτίζεται στην Κάρπαθο. Από τον κ. Πολάκη ενημερωθήκαμε ότι ο οργανισμός του νοσοκομείου είναι προς μελέτη και ψήφιση. Όσον αφορά τις εργασίες για την ανέγερση του κτηρίου πιστεύω ότι θα ολοκληρωθούν σε ένα χρόνο από σήμερα. Θα υπάρχουν πιθανότατα 50-70 κλίνες, ανάλογα και αν λειτουργήσει νεφρολογική κλινική.

Επίσης ενημερωθήκαμε ότι στο άμεσο μέλλον θα σταλεί μία γιατρός στην Όλυμπο όπου το ιατρείο λειτουργεί με ένα στρατιωτικό γιατρό. Υπάρχει η σκέψη εκ περιτροπής κλιμάκιο νοσοκομείου να επισκέπτεται τα κοντινά νησιά για την κάλυψη των αναγκών».
Τέλος ο κ. Σωτρίλλης δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός ότι δεν έγινε ειδική σύσκεψη με αφορμή το γεγονός της επίσκεψης του υπουργού και του υφυπουργού για να τεθούν τα προβλήματα του νησιού.

«Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχε οργανωθεί σύσκεψη στο Δήμο με αφομή την επίσκεψη του υπουργού και του υφυπουργού και την παρουσία του έπαρχου και τη δική μου να συζητήσουμε προβλήματα του τόπου, κάτι που δεν έγινε. Απλά πριν και μετά τις εκδηλώσεις ο δήμαρχος τους κάλεσε στο γραφείο του για ένα δεκάλεπτο. Όπως αντιλαμβάνεστε υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να συζητηθούν τα προβλήματα του νησιού…», είπε ο κ. Σωτρίλλης.

 Πηγή: dimokratiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.