....

....

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Επίσκεψη και μικρή περιοδεία στην Χαλκιδική στις 19-05-17, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κ. Καρακατσιανόπουλος συνοδευόμενος από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κ. Ιγγλέζη και τον συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Σ. Παπαματθαίου, ενώ λίγο πριν, επισκέφθηκαν την βάση του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στην Θεσσαλονίκη, που για δεύτερη χρονιά φέτος θα ενισχύσει την παρουσία του ΕΚΑΒ στο νομό και την ευρύτερη περιοχή της Κεντρ. Μακεδονίας.

Ο κ. Καρακατσιανόπουλος επισκέφθηκε τις βάσεις του ΕΚΑΒ στα Μουδανιά, Αγ. Νικόλαο και Ιερισσό και βρέθηκε κοντά στους εργαζόμενους συζητώντας μαζί τους. Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε τόσο στην κακή κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση όσο όμως και στις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για την ενίσχυσή του. 



Παραλάβαμε μια κατάσταση ημιθανή, με προβλήματα στην υποστελέχωση του οργανισμού. Τόσο από την σωρεία προκλητικών και παράνομων μεταθέσεων προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και των συνδικαλιστικών παρεμβάσεων του χώρου, αλλά και από την ουσιαστική εγκατάλειψη της περιοχής.
Αυτό που κάνουμε σήμερα - παρά την οικονομική επιτροπεία στην οποία βρίσκεται η χώρα και την τραγική οικονομική κατάσταση της - είναι να ενισχύσουμε το ΕΚΑΒ σε όλη την χώρα, πρωτίστως με ανθρώπινο δυναμικό, από όπου και όπως μπορούμε. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες αλλά όχι ανυπέρβλητες. Η Χαλκιδική και τα νησιά της χώρας είναι από τις πρώτες προτεραιότητες και στόχους μας και έχει ήδη δρομολογηθεί η άμεση ενίσχυσή τους 



Για την Χαλκιδική, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ανακοίνωσε την κρίση για μετάθεση από το Υπηρεσιακό συμβούλιο του ΕΚΑΒ 6 θέσεων, την πρόσληψη (μέσω ΑΣΕΠ) επιπλέον 2 μόνιμων θέσεων για τον Πολύγυρο και την πρόσληψη (μέσω ΟΑΕΔ) άλλων 4 για τις περιοχές Αγ. Νικολάου και Ιερισσού (ήδη έχει πραγματοποιηθεί η μία). 

Επίσης, εξετάζονται: η δημιουργία Μονάδας ΕΚΑΒ που θα ενισχύσει το νομό κατά τα Σαββατοκύριακα αλλά και η περίπτωση ύπαρξης 2 μοτοσικλετιστών για άμεση επέμβαση. 

Εν τω μεταξύ αναληθή είναι τα δημοσιεύματα του κίτρινου διαδικτυακού τύπου ( seleo.gr κ.α. ) ότι η μη διαθεσιμότητα ασθενοφόρων την Κυριακή 21-5 -2017 για μεταφορά ασθενούς με εγκεφαλικό από την Κασσανδρεία ( ενώ επιχειρούσαν 3 ασθενοφόρα ) ανάγκασε την διεύθυνση του Εκαβ στην διακομιδή ασθενούς με ελικόπτερο της πυροσβεστικής .

Η Αεροδιακομιδή αποφασίστηκε από το επιχειρησιακό κέντρου του Εκαβ με σκοπό την γρήγορη μεταφορά της ασθενούς αλλά και για να δωθεί η δυνατότητα στο ασθενοφόρο να συνεχίσει να επιχειρεί στην περιοχή τις Κασσανδρείας και να μην εγκλωβιστεί σε μία πολύωρη διακομιδή.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ  Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο δεν είναι η πρώτη φορά που ασθενής με σοβαρό πρόβλημα υγείας μεταφέρεται κατ’αυτον τον τρόπο σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα «εναέριας» μεταφοράς του ΕΚΑΒ ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας από Χαλκιδική στην Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει από πέρυσι και εφαρμόζεται κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου. Βασικό μέλημα των υπευθύνων του ΕΚΑΒ μέσω της εφαρμογής τέτοιων επιχειρήσεων είναι η μετατροπή τους σε θεσμό όχι μόνο κατά την περίοδο των καλοκαιρινών μηνών αλλά και καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.