....

....

Κέντρο Υγείας Ιθάκης -Με ένα ασθενοφόρο το νησί


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ
Χωρίς παιδίατρο και μικροβιολόγο το Κέντρο Υγείας Ιθάκης -Με ένα ασθενοφόρο το νησί
Σοβαρές ελλείψεις έχει το Κέντρο Υγείας Ιθάκης, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί δίχως παιδίατρο, αλλά και χωρίς μικροβιολόγο.
Ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, επεσήμανε τα σοβαρά υγειονομικά προβλήματα, σε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη, στο περιθώριο συνεδρίου που έγινε στο νησί.
Παρότι η θέση του παιδιάτρου έχει προκηρυχθεί, στο Κέντρο Υγείας τα τελευταία 2,5 χρόνια δεν υπάρχει γιατρός για τα 350 παιδιά που ζουν μόνιμα στην Ιθάκη. Επιπλέον, το μικροβιολογικό κέντρο είναι κλειστό εδώ και 3 χρόνια, μετά τη συνταξιοδότηση της μικροβιολόγου. Παράλληλα, υπάρχει έλλειψη δεύτερου ασθενοφόρου αλλά και οδηγού του οχήματος.

Ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για τριτοκοσμικές καταστάσεις και τόνισε πως είναι πια καιρός να υπάρξει βούληση από το κράτος προκειμένου να δημιουργηθούν σοβαρά κίνητρα για τους γιατρούς να στελεχώσουν τις νησιωτικές και ακριτικές περιοχές της χώρας καθώς και να εφαρμοστούν σύγχρονοι μέθοδοι αντιμετώπισης των ασθενών όπως είναι η τηλεϊατρική.

«Τα νησιά και οι ακριτικές περιοχές της Ελλάδας είναι στο έλεος του Θεού. Ολόκληρες γενιές παιδιών μεγαλώνουν χωρίς παιδίατρο και χιλιάδες τουρίστες είναι ακάλυπτοι στη στοιχειώδη υποστήριξη ζωής σε επείγουσες καταστάσεις. Καλούμε εδώ και τώρα την πολιτεία να προχωρήσει στη στελέχωση των υγειονομικών δομών απομακρυσμένων νησιών, με εξειδικευμένο ιατρικό δυναμικό και συστήματα τηλεϊατρικής», τόνισε ακόμη.

πηγη : iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.