....

....

Αν. Ξανθός: Μετρήσιμα βήματα σταθεροποίησης και βελτίωσης στο ΕΚΑΒ


Να αντιμετωπίζονται με ωριμότητα τα αρνητικά συμβάντα παρότρυνε πολιτικό σύστημα και ΜΜΕ ο υπουργός Υγείας
Ανδρέας Ξανθός
«Τα πράγματα δεν πάνε από το κακό στο χειρότερο,  υπάρχουν μετρήσιμα βήματα σταθεροποίησης και  βελτίωσης» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Αν.  Ξανθός κατά την ενημέρωση της Επιτροπής  Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τα  πεπραγμένα του ΕΚΑΒ. Ο Αν. Ξανθός επισήμανε ότι  η κατάσταση στο ΕΚΑΒ είναι καλύτερη σε σχέση με  το παρελθόν στο ζήτημα του στόλου του ανθρώπινου  δυναμικού και της χρηματοδότησης, παροτρύνοντας  τα «αρνητικά συμβάντα» να αντιμετωπίζονται από το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ με «ωριμότητα» ώστε να μην οδηγούν σε γενικευμένη απαξίωση του ΕΚΑΒ.
Ο Αν. Ξανθός μίλησε με θερμά λόγια για τη διοίκηση του ΕΚΑΒ σημειώνοντας ότι είναι «πολύ εξυγιαντικό» το ότι ο πρόεδρός του Κ. Καρακατσιανόπουλος είναι κι ο ίδιος εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ. Ο Αν. Ξανθός υπενθύμισε ότι στο παρελθόν οι διοικητές του ΕΚΑΒ ήταν «άνθρωποι της αυλής των υπουργών και των κυβερνήσεων», που χρησιμοποιούσαν το ΕΚΑΒ ως «μηχανισμό ρουσφετολογικής πολιτικής».
Π. Πολάκης: Πρόβλημα κατανομής του προσωπικού του ΕΚΑΒ

Παύλος Πολάκης 
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης τόνισε ότι οι 3,600 εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ δεν είναι λίγοι σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά υπάρχει πρόβλημα κατανομής αυτού του προσωπικού, αποτέλεσμα του πελατειακού καθεστώτος του παρελθόντος. Ο Π. Πολάκης εκτίμησε ότι με τις προσλήψεις 400 διασωστών και 100 διοικητικών μπορεί να καλυφθεί η χώρα.
Αναφερόμενος στα όσα συνέβαιναν στο ΕΚΑΒ επί των προηγούμενων κυβερνήσεων ο Π. Πολάκης έθιξε το ζήτημα των ελικοπτέρων που έχουν βλάβη σχολιάζοντας ότι το υπουργείο Υγείας έχει καθυστερήσει να προχωρήσει στην επιθεώρηση των ελικοπτέρων αυτών, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για υπερτιμολόγηση. Ο Π. Πολάκης υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλουμε να κάνουμε μια ανάθεση, έναν διαγωνισμό χωρίς να ξέρουμε πόσο κοστίζει». Ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε και στα ασθενοφόρα επισημαίνοντας ότι στο παρελθόν δόθηκαν 90.000 - 95.000 ευρώ για ασθενοφόρα που 10 χρόνια αργότερα αγοράστηκαν για 50.000 ευρώ.
Κ. Καρακατσιανόπουλος: Προσπαθήσαμε να σταθεροποιήσουμε το σύστημα
Κων/νος Καρακατσιανόπουλος
Ο Κ. Καρακατσιανόπουλος, από τη μεριά του, τόνισε ότι αρχικά η διοίκηση του ΕΚΑΒ προσπάθησε να σταθεροποιήσει το σύστημα για να μην καταρρεύσει και αναφέρθηκε εκτενώς στις προσπάθειες για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό και την ανανέωση του γερασμένου του στόλου, αλλά και για την εφαρμογή της Τηλεματικής, που θα εξοικονομήσει πόρους. Η σταθεροποίηση του συστήματος επέτρεψε να στραφεί η προσοχή και σε άλλα ανοικτά ζητήματα, όπως για παράδειγμα η στελέχωση του Γραφείου Στατιστικής, το οποίο παραλήφθηκε διαλυμένο από την προηγούμενη διοίκηση.
Επίσης η ενίσχυση του ΕΚΑΒ μέσω του 0,86% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για την Υγεία του επέτρεψε να ξεκινήσει, μεταξύ άλλων, την αποπληρωμή των συσσωρευμένων χρεών προς τις Ένοπλες Δυνάμεις για τις αεροδιακομιδές. Ο Κ. Καρακατσιανόπουλος έθιξε κι αυτός το ζήτημα της αντιμετώπισης του ΕΚΑΒ από ορισμένα ΜΜΕ μιλώντας για «επιλεγμένο κανιβαλισμό».
πηγη:avgi.gr

Δείτε την συνεδρίαση της βουλής  :  ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.