....

....

Ιωάννινα : Το ΕΚΑΒ περιμένει λίγη… δωρεά


Το δικό του μερίδιο από τη μεγάλη δωρεά ασθενοφόρων και εξοπλισμού του Ιδρύματος «ΣταύροςΝιάρχος» θα πάρει και το ΕΚΑΒ Ηπείρου. 

Μερόπη Τζούφη
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κώστας Καρακατσιανόπουλος διαβεβαίωσε τη βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη ότι στον σχεδιασμό κατανομής των νέων οχημάτων έχουν ληφθεί σοβαρά οι ανάγκες της περιοχής, ενώ, όπως είπε, μια κινητή μονάδα θα κατευθυνθεί στα Γιάννενα. 
Οι διαβεβαιώσεις αυτές δόθηκαν στην κ. Τζούφη κατά τη συζήτηση για τα πεπραγμένα του ΕΚΑΒ στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Η βουλευτής, στην τοποθέτησή της, ανέφερε ότι απαιτούνται τουλάχιστον δύο κινητές μονάδες, με τη μία μονάδα να αφορά τις διακομιδές των νεογνών και των πρόωρων βρεφών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. 
Επί τάπητος έθεσε μεταξύ άλλων την ανάγκη επάνδρωσης των υπηρεσιών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και στελέχωσης με οδηγούς των απομακρυσμένων κέντρων υγείας, όπως και το ζήτημα της δημιουργίας βάσης αεροδιακομιδών στο Άκτιο με στόχο την κάλυψη της παραλιακής ζώνης. Όσον αφορά το τελευταίο ζήτημα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ανακοίνωσε πως έχει ληφθεί απόφαση για τη δημιουργία βάσης αεροδιακομιδών στην Κέρκυρα και το Άκτιο και γίνονται οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με το υπουργείο Υγείας. 
πηγη :typos-i




Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.