....

....

ΘΕΣΣΑΛΙΑ : Υψηλού επιπέδου οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ

ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Η ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ κ. ΑΥΓΕΡΗ:

* Χρειάζεται πάντως επιπλέον ενίσχυση σε προσωπικό, εξοπλισμό και εθελοντές


Την πρόθεσή της να οργανώσει και να λειτουργήσει ένα επαρκώς στελεχωμένο και άρτια εφοδιασμένο τμήμα μηχανών στο ΕΚΑΒ Λάρισας, εκφράζει με δηλώσεις της στην «ΕτΔ» η νέα διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Βασιλική Αυγέρη.
Η συζήτηση με την κ. Αυγέρη, πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον θόρυβο που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τη μεταφορά των δύο μηχανών που υπήρχαν στη Λάρισα από το 2003, στην Αττική, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες του ΕΚΑΒ στην περιοχή.
Σύμφωνα με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ, υπάρχουν ορισμένες σταθερές που πρέπει να ισχύουν προκειμένου να λειτουργήσει σωστά ένα τμήμα μηχανών.
Γνωρίζοντας από προσωπική πείρα, ως μάχιμη ιατρός, τις προϋποθέσεις, η κ. Αυγέρη επισημαίνει ότι για να καλυφθούν επαρκώς οι βάρδιες (πρωί – απόγευμα καθημερινά και σαββατοκύριακο) απαιτούνται 6 άτομα, ενώ μέχρι σήμερα υπάρχουν μόλις 2 διασώστες.
Χρειάζεται επίσης να υπάρχει ενδιαφέρον για εθελοντική εργασία, από άτομα νεαρής ηλικίας μεν, πλήρως καταρτισμένα δε, κάτι που επίσης δεν προκύπτει μέχρι σήμερα.
Παράλληλα, είναι απαραίτητος και ο εφοδιασμός της υπηρεσίας με τον κατάλληλο εξοπλισμό – στολές, κράνη, κλπ -, λόγω των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν στην κίνηση με μοτοσικλέτα, τόσο οι διασώστες όσο και οι γιατροί που επιβαίνουν σε αυτές.
Έτσι, με δεδομένο ότι οι δύο συγκεκριμένες μηχανές δεν ήταν κάπου κλεισμένες, αλλά υπολειτουργούσαν λόγω της έλλειψης προσωπικού, λαμβάνοντας υπόψη ότι το ΕΚΑΒ είναι Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και λειτουργεί ως ενιαίος οργανισμός, η διοίκησή του αποφάσισε τη μεταφορά τους στην Αττική, όπου παρατηρείται έλλειψη μηχανών.
Σε κάθε περίπτωση, το προσωπικό που απασχολούνταν στις μηχανές, αξιοποιείται πλέον σε άλλες ανάγκες του ΕΚΑΒ, καθώς το σύνολο των εργαζομένων βρίσκεται μόνιμα σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού.
«Δεν αλλάζει κάτι με αυτή την αλλαγή», επισημαίνει η κ. Αυγέρη. «Πρώτιστο μέλημά μας είναι να είμαστε δίπλα στον πολίτη και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».
ΥΨΗΛΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ
Η νέα διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, με την ευκαιρία της συνάντησής μας, θέλησε να εκφράσει την υπερηφάνεια της για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή, τα ασθενοφόρα όλου του στόλου είναι επισκευασμένα και λειτουργούν κανονικά.
Η ίδια επισημαίνει πρόσφατο περιστατικό, εντός του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, όπου με την άμεση επέμβασή τους οι διασώστες του ΕΚΑΒ πέτυχαν να ανατάξουν 45χρονο που αντιμετώπισε αιφνίδιο πρόβλημα υγείας.
Προσθέτει δε ότι από την πρώτη μέρα ανάληψης των νέων της καθηκόντων, διατηρεί μία άψογη συνεργασία με τη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, των νοσοκομείων της περιοχής, του Δήμου Λαρισαίων αλλά και με τα υπόλοιπα παραρτήματα του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.
«Υπάρχουν καλές βάσεις για να προχωρήσουμε σε καινούρια πράγματα», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Τέλος, η κ. Αυγέρη, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας που έχει ξεκινήσει ήδη με τις βάσεις ΕΚΑΒ στον Παλαμά, τα Φάρσαλα και τον Τύρναβο, αναφέρει ότι γίνεται προσπάθεια για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αγιάς κατά τους θερινούς μήνες, όπως και για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας στους Γόννους.
Μενέλαος Κατσαμπέλας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.