....

....

Η Ε.Ο.Δ και πάλι, στη θέση του υπολειτουργούντος Ε.Κ.Α.Β Πάρου…(Βίντεο)



Το πρόβλημα με τις ελλείψεις στις βάρδιες του Ε.Κ.Α.Β στην Πάρο παραμένει δυστυχώς γνωστό, μέχρι στιγμής ανεπίλυτο και δραματικά χιλιοειπωμένο...
Και πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει διαφορετικά, καθώς δυστυχώς, αλλά και ευτυχώς για τους παριανούς, οι εθελοντές της Ε.Ο.Δ. καλύπτουν τις περισσότερες φορές τα κενά του κράτους, σώζοντας στην κυριολεξία ζωές οι οποίες βρίσκονται σε κίνδυνο.
Ένα ακόμη περιστατικό το γιορταστικό τριήμερο των Αποκριών ήρθε να μας προσγειώσει στη δύσκολη πραγματικότητα των προβλημάτων στον τομέα της δημόσιας υγείας στα νησιά μας.


Κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 24/2, ασθενής συμπολίτης μας, χρειάστηκε επείγουσα μεταφορά από το Κέντρο Υγείας Πάρου στο αεροδρόμιο του νησιού προκειμένου να μεταφερθεί έγκαιρα στο νοσοκομείο Σύρου.
Το περιστατικό έχρηζε άμεσης διακομιδής και για μια ακόμη φορά, ελλείψει βάρδιας του Ε.Κ.Α.Β., η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – (Παράρτημα Κυκλάδων) μετέφερε με το ασθενοφόρο της τον ασθενή στον αερολιμένα Πάρου για την επείγουσα αεροδιακομιδή του στη Σύρο.
Η αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο από τη Μόνιμη πλέον Βάση Αεροδιακομιδών που εδρεύει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων εδώ και λίγους μήνες.
Δείτε σε βίντεο την διακομιδή του ασθενούς από την Ε.Ο.Δ στο αεροσκάφος με προορισμό τη Σύρο.
πηγη parianostypos.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.