....

....

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Ή Ο «ΘΡΙΑΜΒΟΣ» ΤΩΝ ΕΠΙΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ 

Αθήνα 25 Φεβρουαρίου 2017: Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ, έχοντας ως κυρίαρχη προτεραιότητα την απρόσκοπτη και καθημερινή κάλυψη των αναγκών της Κοινωνίας, για Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα και θέλοντας να λύσει άμεσα και πολιτισμένα τη διαφωνία της με όσους από τους εργαζομένους θεωρούν ότι οι επισχέσεις εργασίας των τελευταίων ημερών στο ΕΚΑΒ είναι σύννομες, έθεσε, ως όφειλε, το θέμα προς κρίση στην ελληνική δικαιοσύνη.

 Η επιβεβλημένη αυτή όμως αντίδραση της Διοίκησης, εκτός των άλλων, έγινε και η αιτία να αποκαλυφθεί το μέγεθος του συνδικαλιστικού Φαρισαϊσμού της ηγεσίας της Π.Ο.Π.ΕΚΑΒ. Αναφερόμαστε βέβαια στη χθεσινή «θριαμβολογία» για νίκη κατά της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για της 5/4/2017,την οποία, άκουσον-άκουσον,ζήτησαν οι ίδιοι χθες, μέσω της δικηγόρου τους.

 Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν το μέγεθος του ψεύδους της ηγεσίας της ΠΟΠΕΚΑΒ, μετά το αίτημα που υπέβαλε η συνήγορός τους για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης. Έσπευσαν να ανακοινώσουν στους «παραπλανημένους» από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ συναδέλφους τους, ότι κέρδισαν την πρώτη μάχη και ότι ως μόνο στόχο έχουν την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. 

Αυτό όμως που «ξέχασαν» να εξήγησαν στους συναδέλφους τους, είναι κάτι που οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά. Ότι δηλ. οι επισχέσεις εργασίας στον Δημόσιο Τομέα είναι μη σύννομες, διότι τα δεδουλευμένα τους τα εγγυάται το Ελληνικό Δημόσιο και ότι ήδη είχε δρομολογηθεί η καταβολή τους από το Υπουργείο. Όπως βέβαια γνωρίζουν πολύ καλά αλλά το αποκρύβουν, ότι η καταβολή αποζημίωσης των 50.000 € η οποία γίνεται μόνο σε περίπτωση που οι επισχέσεις εργασίας κριθούν μη σύννομες και εφ’ όσον συνεχισθούν, προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και δεν είναι σε καμιά περίπτωση απαίτηση καμιάς Διοίκησης του ΕΚΑΒ, όπως επικαλέστηκαν σε ένα κρεσέντο πραγματικού εμπαιγμού και παραπληροφόρησης των συναδέλφων τους και της κοινής γνώμης, για της οποίες τάχα μου κόπτονται. 

Είναι πράγματι εντυπωσιακό και ταυτόχρονα λυπηρό, πως κάποιοι για χάρη των προσωπικών τους συμφερόντων και επιδιώξεων, δεν διστάζουν να εμπαίζουν με θρασύτητα τους συναδέλφους τους και ολόκληρη την κοινωνία. 

Το χθεσινό αίτημα της Π.Ο.Π ΕΚΑΒ για αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης των επισχέσεων εργασίας, κατέδειξε περίτρανα ότι οι πρόσφατες κινητοποιήσεις δεν ήταν τίποτε παραπάνω από ωμός συνδικαλιστικός εκβιασμός και προπαγάνδα, εις βάρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και εις βάρος της Κοινωνίας. 

Και τούτο διότι οι ίδιοι γνώριζαν πολύ καλά ότι παραβίαζαν ανοιχτές θύρες : 

 Γνώριζαν πολύ καλά ότι ήδη το θέμα των εξαιρεσίμων, οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο σε νομοτεχνικό πρόβλημα και ότι ήταν θέμα λίγου χρόνου να λυθεί – όπως και έγινε! Είναι άραγε τυχαίος ο χρόνος προκήρυξης της επίσχεσης εργασίας ;  

Γνώριζαν πολύ καλά, ότι ποτέ δεν ήταν στις προθέσεις της Διοίκησης και του Υπουργείου η περικοπή του «επιδόματος ιματισμού εργασίας (στολής)». Αντίθετα γίνεται κάθε προσπάθεια για την καταβολή του, και σύντομα θα τελειώσει το όλο θέμα. 

 Εκεί δε που ο Φαρισαϊσμός, η υποκρισία και ο εμπαιγμός των συναδέλφων «χτυπάει κόκκινο», είναι το θέμα της Υγιεινής και Ασφάλειας. Γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι, ότι ήδη υπάρχει κάλυψη όλων των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ με Ιατρό εργασίας και Τεχνικό Ασφαλείας, εδώ και μήνες. Επίσης ότι ήδη για πρώτη φορά, θεσμοθετήθηκε στο ΕΚΑΒ Γρ. Υγιεινής και Ασφάλειας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, δείχνοντας έτσι την σοβαρότητα με την οποία επιλαμβάνεται η Διοίκηση τα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας.

 Αντίθετα, ας εξηγήσουν κάποιοι στους συναδέλφους, γιατί όταν πριν χρόνια ετίθετο επιτακτικά το ζήτημα Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας σε Γενικές Συνελεύσεις Εργαζομένων, αυτοί που σήμερα είναι «διαπρύσιοι υπερασπιστές», τότε, «έκαναν τον Κινέζο», γιατί προφανώς, τότε, «δεν είχε συνδικαλιστικό ενδιαφέρον» γι’ αυτούς (ε, Ανέστη;) 

Προφανώς κάτι άλλο κρύβεται ! 

Ως Διοίκηση του ΕΚΑΒ, επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι, δεν πρόκειται να ανεχθούμε τυχοδιωκτικές συμπεριφορές από συνδικαλιστικά κατεστημένα, οι οποίες πλήττουν βάναυσα τον ευαίσθητο χώρο της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας. 

Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στην προσπάθειά μας αυτή !

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.