....

....

Θεσσαλονίκη: Στα δικαστήρια οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ - Καταγγέλλουν τραγικές ελλείψεις



Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στις 9 σήμερα το πρωί εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ μετά από αγωγή που κατέθεσε εναντίον τους η διοίκηση.
Οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας 12 ημερών με τη διοίκηση του ΕΚΑΒ να ζητά να κηρυχθεί παράνομη, αλλά και να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Μάλιστα, η διοίκηση απειλεί με πρόστιμο 50.000 ευρώ σε περίπτωση που γίνει ξανά.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν, πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κίνηση, αφού καμία διοίκηση από τη σύσταση του ΕΚΑΒ το 1985 δεν έχει πάει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προσωπικού ΕΚΑΒ, Χρήστος Βεντούλης:
''Πρόκειται για μια επίσχεση εργασίας που ουσιαστικά εξαγγείλαμε για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ρύθμιση για αμοιβή των εκτός έδρας μετακινήσεων'', ενώ τόνισε ότι το 2016 έγινε προσπάθεια να τεθεί το θέμα στον πρωθυπουργό, ώστε να δημιουργηθεί η ανάλογη ρύθμιση, πράγμα που δε συνέβη.
''Ο δικαστής έκρινε ότι η δίκη θα πάρει αναβολή για τις 5 Απριλίου'', ανέφερε ο κ. Βεντούλης, ενώ υπογράμμισε ότι παρόλο που οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας, είχαν ορίσει προσωπικό ασφαλείας και δεν κινδύνευσε καμία ζωή. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της έκτακτης ανάγκης στην οποία βρέθηκε το Κορδελιό Θεσσαλονίκης λόγω της επιχείρησης απομάκρυνσης της βόμβας: ''Όλο το ΕΚΑΒ ήταν σε επιφυλακή ανεξαρτήτως της επίσχεσης και οι εργαζόμενοι ανταμείφθηκαν από την Περιφέρεια και τους φορείς'' τόνισε ο γ.γ. και πρόσθεσε: ''Η επίσχεση εργασίας δεν είχε στόχο να ταλαιπωρήσει κανέναν''.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής γραμματέας ΠΟΠ ΕΚΑΒ, Ανέστης Κουκουρίκος αναφέρθηκε και στη συνολική κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΑΒ:
''Δεν ήταν ούτε είναι καλά τα πράγματα στην Υγεία. Δεν έχουμε προσωπικό, τα οχήματα είναι «σαράβαλα», ο όγκος εργασίας είναι τεράστιος λόγω κρίσης, δεν πάμε σε σωστούς χρόνους στα περιστατικά. Έχουμε ζητήσει εγγράφως να μας πουν τους χρόνους στα περιστατικά, για τους ανάπηρους και τους νεκρούς και δεν μας απαντάνε καν. Τέτοια είναι η δημοκρατία τους που ούτε ο κύριος Πολάκης, ούτε η διοίκηση, κάνουν συναντήσεις με ομοσπονδίες και σωματεία. Πέρυσι το καλοκαίρι είχαμε αναπηρίες και θανάτους γιατί άργησε να πάει το ασθενοφόρο. Δεν τα ξέρει αυτά ο κύριος Πολάκης; Δεν είχαμε ασθενοφόρα για να πάμε στη Χαλκιδική. Έχουμε μόλις 3-4 οχήματα για να καλύψουμε τις ανάγκες της Χαλκιδικής το καλοκαίρι. Τα αυτοκίνητα όλα είναι από την Ολυμπιάδα, έχουν 500, 600 και 700 χιλιάδες χιλιόμετρα. Έχουν παρθεί 90 καινούρια αυτοκίνητα που έχουν πάει στην επαρχία και δεν ήρθαν ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε στην Αθήνα. Περιμένουμε να πάρουμε άλλα 90 οχήματα, που έχουν περάσει δύο χρόνια και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα''.





πηγη thestival






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.