....

....

Απίστευτο: Στη Ρόδο μεταφέρθηκε παιδί στο νοσοκομείο πάνω σε παντζούρι!




Στην Ελλάδα του 2017, ένα παιδί που τραυματίστηκε χρειάστηκε να μεταφερθεί πάνω σε ένα παντζούρι (!) επειδή δεν υπήρχε σανίδα ακινητοποίησης με τους απαραίτητους ιμάντες.

Tο Κέντρο Υγείας Εμπωνα, παραμένει χωρίς ασθενοφόρο εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ την ίδια ώρα ολόκληρο το νησί της Ρόδου έχει μείνει με μόλις τρία ασθενοφόρα, δύο για τις ανάγκες της πόλης και την εξυπηρέτηση των τακτικών περιστατικών του Νοσοκομείου και ένα για όλο το υπόλοιπο νησί!

Από την 1η Δεκεμβρίου, η Ρόδος έμεινε με τρία ασθενοφόρα καθώς έληξε η σύμβαση εννέα διασωστών που είχαν προσληφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, αρχικά για οκτώ μήνες και έπειτα από δίμηνη παράταση έγιναν δέκα, και δύο μήνες μετά δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών της Ρόδου και των 116.000 κατοίκων της.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως δραματική, αφού είναι αυτονόητο πως δεν μπορούν τα πληρώματα των τριών ασθενοφόρων να σηκώσουν το βάρος που έχει πέσει στους ώμους τους, μετά την απόλυση των συμβασιούχων συναδέλφων τους και την ακινητοποίηση του τέταρτου ασθενοφόρου.

Στο Κέντρο Υγείας Εμπωνα, έγινε δωρεά από τους κ. Μανώλη Ρουσακάκη και Γιώργου Ζαμπελλάκη, για την αγορά μίας σανίδας ακινητοποίησης με τους απαραίτητους ιμάντες και ενός scoop stretcher - φτυάρι μεταφοράς ασθενών. Η κατάσταση στον τομέα της υγείας γίνεται όλο και χειρότερη, τουλάχιστον για τους πολίτες, γιατί σε επίπεδο ηγεσίας υπουργείου όλα βαίνουν καλώς.

Η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Εμπωνα, περιγράφεται παραστατικά στην ανάρτηση που έγινε στην σελίδα του Κέντρου στο facebook: «Πάνω από 4 χρόνια χωρίς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα. Ζήσαμε πολλές στιγμές αγωνίας και φόβου για την έγκαιρη και ασφαλή διακομιδή ασθενών!!! Παρά τις υποσχέσεις και τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ Έμπωνας, η πλέον απομακρυσμένη και δύσβατη περιοχή του νησιού, παραμένει ακάλυπτη από ασθενοφόρο και έρμαιο όλων όσων ξέρουν μόνο να υπόσχονται χωρίς να κρατούν το λόγο τους!!! Επειδή πρόσφατα αναγκαστήκαμε να μεταφέρουμε ένα παιδί πάνω σε παντζούρι, επειδή πολλές φορές δίνουμε τις πρώτες βοήθειες στο δρόμο, επειδή οι εκλογές ακόμη αργούν, επειδή βαρεθήκαμε τις υποσχέσεις και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, αλλά πάνω από όλα ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, αλλά και η ανάγκη αυτοοργάνωσης, αποδεχθήκαμε με χαρά την ευγενική χορηγία - δωρεά του Μανώλη Ρουσακάκη και του Γιώργου Ζαμπελλάκη, με την οποία προμηθευτήκαμε μία σανίδα ακινητοποίησης με τους απαραίτητους ιμάντες και ένα scoop stretcher - φτιάρι μεταφοράς ασθενών. Με αυτόν το εξοπλισμό πλέον μπορούμε να ακινητοποιήσουμε και να μεταφέρουμε με ασφάλεια, όποιον ασθενή χρειάζεται μεταφορά. Έστω και σε καρότσα αγροτικού οχήματος. Μέχρι το Κέντρο Υγείας Έμπωνας δίνοντας τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες και μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ευχαριστούμε θερμά τους συντοπίτες μας Μανώλη Ρουσακάκη και Γιώργο Ζαμπελλάκη, χάρη στην ευγενική δωρεά των οποίων, αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Κέντρου Υγείας Έμπωνας στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας!!! Συνεχίζουμε με τον Άνθρωπο για τον Άνθρωπο!!!», αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση.



Την ίδια ώρα, στο ΕΚΑΒ Ρόδου γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να καλυφθούν οι ανάγκες ενός ολόκληρου νησιού από τα τρία ασθενοφόρα. Τα τρία ασθενοφόρα θα πρέπει να καλύπτουν τα έκτακτα περιστατικά, τα τακτικά του Νοσοκομείου (επανεξετάσεις - εξιτήρια και μεταφορές από και προς σε λιμάνια και αεροδρόμια) καθώς και τις μετακινήσεις 6 αιμοκαθαιρούμενων ασθενών από και προς την μονάδα αιμοκάθαρσης.

Πλέον, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ο ένας ασθενής θα εξυπηρετείται εις βάρος του άλλου με προτεραιότητα στα επείγοντα περιστατικά και με την ευχή να μην σημειωθεί έκτακτο περιστατικό όταν είναι σε εξέλιξη η εξυπηρέτηση τακτικών.

ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.