....

....

Δημόσιο: Σπριντ υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για 3+1 μεταρρυθμίσεις



Σε αγώνα δρόμου για την εφαρμογή δρομολογούμενων μεταρρυθμίσεων αναμένεται να επιδοθεί το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με τα ανώτατα στελέχη του να διαβεβαιώνουν ότι αξιολόγηση, κινητικότητα και επιλογή προϊσταμένων θα πραγματοποιηθούν εμπρόθεσμα. «Φαίνονται σαν να είναι όλα μπλοκαρισμένα, αλλά δεν είναι έτσι. Απλώς είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που προετοιμάζεται για να τεθεί ταυτόχρονα σε εφαρμογή και να ξεκινήσει η λειτουργία των μεταρρυθμίσεων», διευκρινίζουν τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου.
Το ενδιαφέρον των υπαλλήλων επικεντρώνεται περισσότερο στο νέο σύστημα κινητικότητας, για το οποίο, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, πρόκειται να ξεκινήσει στις 15 Απριλίου, οπότε οι ενδιαφερόμενες υπηρεσίες θα αρχίσουν να καταθέτουν τα αιτήματά τους για κάλυψη θέσεων. Στον κύκλο αυτό, το χρονοδιάγραμμα θέλει τις προς κάλυψη θέσεις να δημοσιευθούν την 1η Ιουνίου, την υποβολή αιτήσεων για μετατάξεις από πλευράς υπαλλήλων μεταξύ 1-15 Ιουνίου, την αξιολόγηση των αιτημάτων τους μεταξύ 15 Ιουνίου και 31 Ιουλίου και την υλοποίηση των μετατάξεων μεταξύ 1ης Αυγούστου και 15 Σεπτεμβρίου.
Έτοιμα είναι όλα και για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, όπου για πρώτη φορά θα αξιολογηθούν με το νέο σύστημα οι δημόσιοι υπάλληλοι, με τη διαδικασία να είναι διαφορετική για το κατώτερο προσωπικό και διαφορετική για τους προϊσταμένους. Πρόκειται για δύο κατηγορίες υπαλλήλων που η αξιολόγησή τους θα γίνει με διαφορετικά έντυπα.
Με απόφασή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ καθορίζει, τη μορφή και το περιεχόμενο των «Εντύπων Έκθεσης Αξιολόγησης» των υπαλλήλων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 14 του ν. 4369/2016 “Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων (διαφάνεια − αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις”).
Eπιλογή προϊσταμένων και νέα οργανογράμματα
Την ίδια στιγμή, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και για το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων. Και για αυτό το μείζον ζήτημα, όπως έχετε διαβάσει στην aftodioikisi.gr, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τονίζουν ότι η διαδικασία θα προχωρήσει τάχιστα.
Μπορεί όμως οι εργαζόμενοι να έχουν το βλέμμα στην έναρξη των τριών παραπάνω διαδικασιών, τα υπουργικά στελέχη όμως έχουν το επικεντρώσει την προσοχή τους στην επικαιροποίηση των οργανογράμματων των υπουργείων και των ΟΤΑ. Η επαναξιολόγηση των δομών τους και η κατάρτιση των νεών ψηφιακών οργανογραμμάτων και των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, προκειμένου να είναι καταγεγραμμένες οι ακριβείς ανάγκες κάθε φορέα και υπηρεσίας σε προσωπικό, είναι η βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή ενός φορέα στην κινητικότητα. Για αυτό, το υπουργείο έχει καλέσει τα υπουργεία και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) να αποστείλουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2017 τα σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων, αναφορικά με τους νέους Οργανισμούς τους, και τις εκθέσεις αξιολόγησης.
«Οποιοι φορείς δεν αποστείλουν οργανογράμματα δεν θα συμμετάσχουν στην κινητικότητα και δεν θα καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό», ξεκαθαρίζουν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.